Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Peugeot 207 képes leírás - Peugeot.tlap.hu
részletek »

Peugeot 207 - Peugeot.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: peugeot.tlap.hu » Peugeot 207
Keresés
Találatok száma - 3 db
207 CC Teszt

207 CC Teszt

Peugeot 207 CC modell bemutatása teszt útján. - Miért jó szénné égve belesülni egy kabrió ülésébe? Hogy illik egy sportosnak tűnő formájú autóba egy 1,6-os dízelmotor? És egyáltalán: miért vesz valaki ilyet? A végén a leghitelesebb forrásból, egy Peugeot 207 CC tulajdonosától tudjuk meg a választ. A kollégák viccelődése a női autó attitűddel lepattant rólam, bár a kisautó CC inkább a hölgyek játékszere lehet, igazi rétegautó. A kategóriateremtő előd 206 CC a nyitható keménytetős kupé-kabrió felépítéssel fejelte meg a 206-os egyedülálló, ma már kilencedik éve sikeres külsejét. A 206-os a hatmilliomodik legyártott példányon is túl van, miközben már több mint egy éve piacon van a 207-es is. Az előd három- és ötajtós, valamint kombi és szedán kivitelben is piacra lépett. Ami a mostanában sok gyár kínálatában megjelenő kupé-kabrió változatot illeti, az a követőknél gyakran egy szükségszerűen bevezetendő karosszériát jelent - még a Peugeot 307 esetében is -, a 206 CC úttörő lépésnek, egyedi ötletnek számított, mert a Mercedes-Benz SLK-jában még jelzésértékű hátsó ülések sincsenek, és az jóval drágább is. Nyilvánvaló volt a siker továbbörökítése a 207-esre, amely bizonyára jó üzlet.

Peugeot 207 teszt

Peugeot 207 teszt

Peugeot 207 -es modell bemutatása teszt útján. Nem lehet nem észrevenni a pozitív fejlődést a 207-es esetében, mert amíg a kompakt méretű, három vagy ötajtós Peugeot-on néhány designelem kifejezetten idegenül hat, ezúttal végre minden a helyére került. Nagyon érdekes viszont a kiszélesített kerékjáratok kialakítása, amelyek olyan érzést keltenek bennem, mintha a formatervezők egy kőművesre bízták volna a munkájuk befejezését, ő pedig az egyszerűség kedvéért egyenesre simította a kanalával a karosszéria íveit. A Peugeot 207-es méretei a Clióhoz és a Puntóhoz hasonlóan a kategória határait feszegeti. Hossza átlépte a négy méteres álomhatárt, tengelytávja 80, nyomtávja 30 milliméterrel nőtt meg az elődjéhez képest, az új modell szélessége is meghaladja a kisautók átlagát. Feláras tétel a légkondicionáló, melyből rendelhető kétzónás, valamint az illatszóró patron, melynek az intenzitása a középső szellőzőnyílásoknál állítható. A képeken látszik, hogy egy 180 centi magas sofőr mögött is marad lábtér, az enyhén formázott hátsó pad középső helye - a vetélytársakhoz hasonlóan - csak szükségmegoldást jelent. A biztonsági arzenálból viszont ennek az utasnak is jutott, fejtámla és biztonság.

Teszt

Teszt

Peugeot 207 -es modell bemutatása teszt útján. Nehezen azonosítható alapanyagokból, a rokokó és a minimalizmus látszólag lehetetlen ötvözetével megtervezett ételeket tesznek mosolytalan pincérek az asztalra, és ekkor hirtelen két dolgot is megértek. Az egyik, hogy a francia ételek dizájnelemei egyértelműen felfedezhetők a francia autókon, és hogy igenis még mindig van nemzeti karakter az autógyártásban. A másik pedig a finom, de pengeéles nagyvállalati manipuláció. Hamarosan észbontóan szép ételektől jóllakva, két pohár francia bor után, tehát a tudatállapotok egyik legjobbjában fognak nekem bemutatni egy terméket, amit kritikus szemmel kell majd néznem. Szóval itt válnak el a medúzák a gerincesektől, a libamájkockák és az előadóterem közötti néhány lépésben.

Tuti menü