Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Peugeot márkatörténet képes leírás - Peugeot.tlap.hu
részletek »

Peugeot márkatörténet - Peugeot.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: peugeot.tlap.hu » Peugeot márkatörténet
Keresés
Találatok száma - 5 db
Legendás oroszlánok

Legendás oroszlánok

Peugeot márkatörténet, bemutatás a kezdetektől napjainkig számokban, tényekben Már 1858-ban a Peugeot jelképe volt. Vagyis bőven az automobilok megjelenése előtt. A fogak ellenállását, a penge rugalmasságát és a vágás gyorsaságát jelképezte. Mert abban az időben a francia családi vállalkozás szerszámokat, például fűrészeket gyártott elsősorban, bár a varrógépek, az abroncsszoknyák, a pápaszemrugók ugyanúgy a repertoárhoz tartoztak, mint a különböző háztartási eszközök. Így lett a cég jelképe az oroszlán. Közel kétszáz éves gépipari történetével a Peugeot a világ autós kalandjának egyik úttörője. Ma ötvenmillió legyártott autónál tart, ez jelenleg a világ autópiacának éves mennyiségét teszi ki. Tehát kezdetben az autók mellett elkötelezett családi eredetű vállalat - 1810-től működik - számos olyan eszközt készített, melyek hasznosak voltak a háztartásokban és a barkácsolásnál. 1889-ben aztán, a Párizsi Világkiállításon a Peugeot bemutatta az első gőztriciklijét - Serpollet Peugeot -, s ez az esemény meghatározta a vállalat jövőjét.

Peugeot 5008 családi egyterű

Peugeot 5008 családi egyterű

Már régóta hiányzott egy igazi családi egyterű a Peugeot kínálatából. Most a Peugeot 5008 segítségével megszűnik a hiányzó láncszem. Az új 5008 nem csak megjelenésével, hanem technikai fejlettségével is komoly ellenfele lesz kategóriatársainak. A Peugeot 5008 választásakor a családnak nem kell kompromisszumokat kötni. Gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják a számukra fontos kényelmi és technikai megoldásokat. A Peugeot mérnökei úgy alakították ki az autót, hogy az megfeleljen a jelenkor elvárásainak. Bár a Peugeot 5008 a Citroën C4 Picassóra épül, mégis teljesen más, minden ízében új autóval állunk szemben.

Peugeot 508

Peugeot 508

A Peugeot 508 a minőség, letisztultság és hatékonyság jegyében született és ezek a kulcsszavak kísérték a fejlesztés teljes folyamatát. Az 508 minden tekintetben ezeket az értékeket közvetíti tulajdonosa számára. Az 508 elegáns és igen tetszetős külseje magán hordozza az SRI tanulmányautón bemutatott új Peugeot stílusjegyeket. Már ránézésre látszik, hogy az új Peugeot 508 karosszériája rendkívül áramvonalas. Erről árulkodik a jó alaktényezője is 0,25 (SW 0,26). A Peugeot 508 nem csak technológiai és minőségbeli fejlődésen ment keresztül, hanem méretben is növekedett az elődhöz (407) képest, ami első sorban a hátul utazók kényelmét szolgálja, de a csomagtér is nagyobb lett.

Peugeot márkatörténet

Peugeot márkatörténet

Peugeot márkatörténet, bemutatás a kezdetektől napjainkig számokban, tényekben A Peugeot Márkatörténete :. A ritka, kivételes ipartörténeti hagyományokkal rendelkező cég a XIX. század első harmadában kezdett fém illetve acél késztermékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozni. A Peugeot Testvérek néven egyre sikeresebbé váló cég komoly üzleti eredményeket ér el.A családi vállalkozás alapítójának fiai a század végén az igen innovatívnak számító járműgyártásba kezdenek. Első lépés a kerékpárgyártás, melynek modelljei a korabeli divatot tükröző és a mai kerékpárokhoz igen hasonlító darabokból áll. A párizsi világkiállításon már a motorral hajtott triciklivel mutatkozik be a cég. Ettől az időtől kezdve egyre többet használják az oroszlános motívumot a cégjelzésre. A kiállításon bemutatott tricikli gőzmotor hajtású, azonban rá egy évre már belső égésű Daimler motoros négykerekű gépjárművel jelentkezik a cég. Nem sokkal utána elkészül a négy személyes négykerekű velocipéd, mellyel már versenyen indul Armand Peugeot. Az elkészült járművek típusjelzéssel rendelkeznek, az első sorozat Type 3; Type 4 stb. jelzést kapja.

Veterán Peugeot márkatörténet

Veterán Peugeot márkatörténet

A VeteránPark weboldalát a veterán járművek kedvelőinek készítették. Az oldal azzal a céllal jött létre, hogy minél több tudnivalót összegyűjtsön a régi legendás, ma már oldtimer autókról. A típusleírások kiegészülnek az autózás kezdeteit meghatározó személyiségek (pl. Csonka János, Johann Puch) bemutatásával, valamint a veteránautós közösséggel kapcsolatos hírekkel, információkkal és oldtimeres klublistával. Értesülhetünk továbbá arról is, hogy milyen veteránautós rendezvényeken vehetünk részt, az OT-vizsgák helyszíneit és dátumait és mik a minősítés megszerzésének feltételei. Ezeken túlmenően hazánk aktuális veteránjárműveinek listáját is megtaláljuk a weboldalon típusok és évek szerinti csoportosításban. A VeteránPark lapjai wiki rendszert használnak. Így bárki - aki szeretné megosztani veterános tudását - szerkesztheti azokat, cikkeket készíthet, illetve új tudnivalókat, információkat és fotókat oszthat meg.

Tuti menü